Blog Archive

Ετικέτες

5Χ5 (1) 7X7 (1) Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. (2) Α' ΕΣΚΑΣΕ (61) Α΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (113) ΑΚΑΔΗΜΙΑ Σ. ΕΛΛΑΔΟΣ (19) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (11) ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ (1) ΑΜΦΙΣΣΑΙΚΟΣ (2) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (5) ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ (4) ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ (119) ΑΦΙΕΡΩΜΑ (1) Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (72) ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ (5) ΒΟΛΕΙ (16) ΒΟΛΛΕΙ (2) ΓΑΛΑΞΙΔΙ (5) ΓΕΝΙΚΑ (47) ΓΗΠΕΔΟ (11) ΓΣ ΙΤΕΑΣ (28) Δ ΕΘΝΙΚΗ (1) ΔΗΛΩΣΕΙΣ (5) Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. (13) ΕΘΝΙΚΗ (1) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (9) ΕΠΟ (3) ΕΠΣ (19) ΕΣΚΑΣΕ (3) ΕΥΧΕΣ (6) ΗΣΑΙΑΣ (1) ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ (10) ΙΣΤΟΡΙΚΑ (2) ΙΤΕΑ (2) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (6) ΚΥΠΕΛΛΟ (37) ΛΕ.Μ.Α.ΦΩ. (1) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (1) ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (11) ΜΠΑΡΑΖ (27) ΜΠΑΣΚΕΤ (95) Ν.Ο. ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ (5) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ (19) ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ (2) ΟΙΑΝΘΗ (4) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (2) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ (3) ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ (1) ΠΑΙΔΙΚΟ (7) ΠΑΜΜΑΧΟΙ (5) ΠΑΡΑΞΕΝΑ (3) ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (12) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (287) ΠΟΛΙΤΕΙΑ (4) ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ (1) ΠΡΟΣΩΠΑ (28) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (224) ΠΣΙΤ (6) Σ.Χ.Ο. ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ (1) ΣΚΑΚΙ (1) ΣΤΙΒΟΣ (1) ΤΕΝΝΙΣ (2) ΤΟΥΡΝΟΥΑ (28) ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (8) ΦΩΚΙΔΑ 2000 (9) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (5) Χ.Κ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ (1) ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ (1) FLASH BACK (8) GRAND PRIX (2) HIGHLIGHTS (9) KRISSAIOS (4) PYTHIA CUP (4) SUPER CUP (3) TAE KWON DO (29)

Αναγνώστες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στο
iteasports@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012
diatheso1 Στην Ιτέα βρέθηκε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, για να παρακολουθήσει από κοντά την Εθνική νέων γυναικών στο Pythia Cup, που ολοκληρώθηκε το πρωί. Ο κύριος Διαθεσόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα μας για την διοργάνωση, που ως γνωστόν γίνεται για 12η χρονιά, αλλά αναφέρθηκε και στο γεγονός της απουσίας σημαντικών παικτριών της Εθνικής, οι οποίες έχουν φύγει για το εξωτερικό ώστε να ολοκληρώσουν το σχολείο και τις σπουδές τους, μιλώντας για έλλειψη κινήτρων από την Πολιτεία.
Αρχικά ο κ. Διαθεσόπουλος τόνισε: 
«Το Pythia Cup είναι ένας θεσμός, αφού έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια και σε αυτό συμμετέχουν κάθε χρόνο πολύ δυνατές ομάδες, όπως και φέτος, οι οποίες θα διεκδικήσουν κάποια διάκριση στο πανευρωπαϊκό που είναι σε λίγες μέρες. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή. Θέλω να ευχαριστήσω τον τοπική κοινωνία, που για ακόμη μία φορά διοργανώνει αυτό το τουρνουά. Πληροφορήθηκα ότι την Πέμπτη έγινε μια πάρα πολύ όμορφη τελετή στην παραλία της Ιτέας, με μαζική παρουσία του κόσμου. Αυτό δείχνει ότι γίνεται μια προσπάθεια για το άθλημα εδώ στην περιοχή, ώστε να υπάρχει διαχρονικά, ώστε να διατηρηθεί η ιστορία του θεσμού».
Για την απουσία των σημαντικών μονάδων της Εθνικής, ανέφερε: 
«Εμείς δυστυχώς έχουμε μια πολύ νεανική ομάδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες, καθώς επίσης μας λείπουν και 4 πολύ σημαντικές παίκτριες που παίζουν στην εθνική ομάδα των γυναικών. Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η έλλειψη κινήτρων από την Πολιτεία, που αναγκάζει τα παιδιά μας να φύγουν στο εξωτερικό για να συνεχίσουν τα μαθήματα και τις σπουδές τους. Παίρνουν τα παιδιά μας οι Αμερικάνοι γιατί εμείς δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε εδώ. Δυστυχώς αυτήν είναι η μοίρα αυτού του τόπου. Πιστεύω πως δεν είναι ζήτημα μόνο το οικονομικό, αλλά και θέμα πολιτικής, βούλησης και θέλησης. Πολύ φοβάμαι πως αν συνεχιστεί αυτήν η κατάσταση, σιγά-σιγά τα παιδιά θα φύγουνε και θα πάνε να κυνηγήσουν τα όνειρά τους εκτός Ελλάδας. Ευελπιστώ ότι γίνεται μια προσπάθεια ώστε να επαναφέρουμε τα κίνητρα στον χώρο. Αν γίνει αυτό, θα συγκρατήσουμε λίγο την κατάσταση. Αν όχι, μας περιμένει ο αφανισμός».
Τέλος, πρόσθεσε: 
«Φυσικά, σε τέτοια επίπεδα, ακόμη και μία παίκτρια να σου λείπει υπάρχει διαφορά. Αν υποθέσουμε ότι είχαμε όλες τις παίκτριες, η απόδοσή μας θα ήταν διαφορετική εδώ, αλλά και στο Ευρωπαϊκό της Ρωσίας. Ελπίζω αυτές τις αθλήτριες να τις έχουμε μαζί μας στο Περθ της Αυστραλίας, όπου θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Δεκέμβρη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 94, ώστε να είναι διαφορετική ομάδα. Με τις δυσκολίες που έχουμε με τα κολυμβητήρια και την γενικότερη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, αυτήν η ομάδα παίζει τώρα τα πρώτα της παιχνίδια. Μέχρι τώρα έκανε μόνο προπόνηση. Όλα αυτά αν τα βάλουμε σε σειρά, αποτελούν ντισαβαντάζ. Ευελπιστώ όμως, και είμαι σίγουρος γι’ αυτό, πως το τουρνουά στην Ιτέα, θα άλλαξε τα στάνταρ της ομάδας, και θα είναι σαφώς βελτιωμένη στο Ευρωπαίκό».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Πηγή : www.koe.org.gr


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ?ΡΩΤΗΣΕΣ ΤΗ ΛΑΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΥΣΕΚΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ?ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΟ?ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΣ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΟΥ...