Blog Archive

Ετικέτες

5Χ5 (1) 7X7 (1) Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. (2) Α' ΕΣΚΑΣΕ (61) Α΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (113) ΑΚΑΔΗΜΙΑ Σ. ΕΛΛΑΔΟΣ (19) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (11) ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ (1) ΑΜΦΙΣΣΑΙΚΟΣ (2) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (5) ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ (4) ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ (119) ΑΦΙΕΡΩΜΑ (1) Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (72) ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ (5) ΒΟΛΕΙ (16) ΒΟΛΛΕΙ (2) ΓΑΛΑΞΙΔΙ (5) ΓΕΝΙΚΑ (47) ΓΗΠΕΔΟ (11) ΓΣ ΙΤΕΑΣ (28) Δ ΕΘΝΙΚΗ (1) ΔΗΛΩΣΕΙΣ (5) Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. (13) ΕΘΝΙΚΗ (1) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (9) ΕΠΟ (3) ΕΠΣ (19) ΕΣΚΑΣΕ (3) ΕΥΧΕΣ (6) ΗΣΑΙΑΣ (1) ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ (10) ΙΣΤΟΡΙΚΑ (2) ΙΤΕΑ (2) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (6) ΚΥΠΕΛΛΟ (37) ΛΕ.Μ.Α.ΦΩ. (1) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (1) ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (11) ΜΠΑΡΑΖ (27) ΜΠΑΣΚΕΤ (95) Ν.Ο. ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ (5) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ (19) ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ (2) ΟΙΑΝΘΗ (4) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (2) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ (3) ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ (1) ΠΑΙΔΙΚΟ (7) ΠΑΜΜΑΧΟΙ (5) ΠΑΡΑΞΕΝΑ (3) ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (12) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (287) ΠΟΛΙΤΕΙΑ (4) ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ (1) ΠΡΟΣΩΠΑ (28) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (224) ΠΣΙΤ (6) Σ.Χ.Ο. ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ (1) ΣΚΑΚΙ (1) ΣΤΙΒΟΣ (1) ΤΕΝΝΙΣ (2) ΤΟΥΡΝΟΥΑ (28) ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (8) ΦΩΚΙΔΑ 2000 (9) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (5) Χ.Κ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ (1) ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ (1) FLASH BACK (8) GRAND PRIX (2) HIGHLIGHTS (9) KRISSAIOS (4) PYTHIA CUP (4) SUPER CUP (3) TAE KWON DO (29)

Αναγνώστες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στο
iteasports@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012
photo Με τον αγώνα της Εθνικής μας έναντι της ομάδας της Ολλανδίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το 12ο Διεθνές τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών «Pythia Cup». Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση ηττήθηκε με 5-7 από τις Ολλανδέζες στον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης, καταλαμβάνοντας την 3η θέση της βαθμολογίας.
Αν και τα κορίτσια μας πραγματοποίησαν μια πολύ καλή αρχή σκοράροντας δύο φορές, προς το τέλος του πρώτου οκταλέπτου υπήρξαν δύο ολιγωρίες στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχθούν δύο γκολ. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου οκταλέπτου η άμυνα της ελληνικής ομάδας ήταν πολύ καλή, όμως υπήρξε μερική αναποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου συνεχίστηκε η καλή άμυνα που είχαν οι Ελληνίδες, κρατώντας τις Ολλανδέζες μακριά από τη θέση του φουνταριστού και αναγκάζοντάς τες να σουτάρουν από την περιφέρεια. Ωστόσο, στη συνέχεια δεν τα κατάφεραν και έγινε ότι και στο πρώτο οκτάλεπτο. Δεχθήκαμε δύο απανωτά γκολ και ένα ακόμα στη συνέχεια, αφήνοντας την Ολλανδία να πραγματοποιήσει το πρώτο της προβάδισμα στο παιχνίδι. Η εμφάνισή μας στο τελευταίο οκτάλεπτο δεν ήταν τόσο καλή. Κάναμε κάποια επιπόλαια λάθη και έτσι μείναμε πίσω στη διεκδίκηση της νίκης. Έτσι κι αλλιώς, θέλαμε δεκατρία γκολ ώστε να βγούμε πρώτοι στη βαθμολογία.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-0, 1-3, 1-2
ΕΛΛΑΔΑ: Ζάντου 1, Πλευρίτου Μαργαρίτα 1, Ξενάκη 1, Μπενέκου Άλκηστη 2
Ολλανδία: Σλάχτερ 3, Μολβς 1, Τρέιβες 1, Μέιχεν 2
Στον αγώνα της Ιταλίας με την Αυστραλία που διεξήχθη νωρίτερα, η τελευταία ηττήθηκε με 4-9 από τις Ιταλίδες.
Η τελική βαθμολογία:
1. Ολλανδία 12                       
2. Ιταλία 9
3. Ελλάδα 6
4. Αυστραλία 3
5. Γαλλία 0
Πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Ολλανδέζα Σλάχτερ με 10 γκολ, καλύτερη τερματοφύλακας η δικιά μας Χρυσή Διαμαντοπούλου και MVP η επίσης Ολλανδέζα Μέιχεν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της Ελλάδας στο τουρνουά ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, καθώς πρόκειται για μια νέα ομάδα που πραγματοποίησε τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της. Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε απονομή κυπέλλου και μεταλλίων.
photo1 Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Ξεκινήσαμε καλά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Συγκεκριμένα,  ήμασταν συγκρατημένοι στην άμυνα και εξίσου καλοί στην επίθεση. Όμως, στα δύο τελευταία οκτάλεπτα έγινε το αντίθετο. Στο σημερινό παιχνίδι βελτιωθήκαμε ελαφρώς σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες εδώ. Άλλωστε, σκοπός του τουρνουά ήταν να βρούμε ρυθμό σαν ομάδα. Πλέον, για το Πανευρωπαϊκό δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλά μέσα σε 4-5 μέρες. Θα προσπαθήσουμε, όμως, να δουλέψουμε πάρα πολύ στον παίκτη παραπάνω και στον παίκτη λιγότερο, αλλά και στην τακτική μας στην άμυνα και την επίθεση. Τέλος, κάποια παιδιά απέκτησαν πολλά εφόδια για το μέλλον, καθώς πρόκειται για μια νεανική ομάδα. Το να βρεθούν στην Εθνική Νεανίδων και να πάρουν εμπειρίες, ώστε να κατανοήσουν το πνεύμα της Εθνικής ομάδας και κατ’ επέκταση να προχωρήσουν στην Εθνική Γυναικών είναι ένα από αυτά». 
Άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, στο 13ο «Pythia Cup», καθώς οι ιθύνοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης διαβεβαίωσαν τον κ. Κατσαρό ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν και την επόμενη χρονιά στο ίδιο κολυμβητήριο, με ολόκληρη την Εθνική ομάδα Συγχρονισμένης κολύμβησης να δίνει το σήμα της έναρξης της διοργάνωσης. Να σημειώσουμε ότι γίνεται μελέτη, ώστε του χρόνου το καλοκαίρι να διεξαχθεί στην Ιτέα το Πανευρωπαϊκό Ανοιχτής Θάλασσας 10 χλμ. με επίσημο χορηγό τα «Μεταλλεία Φωκίδας».
Στην πρώτη φωτογραφία η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Νεανίδων και στη δεύτερη οι τρεις παίκτριες της διοργάνωσης που ξεχώρισαν, οι Ολλανδέζες Σλάχτερ και Μέιχεν και η Ελληνίδα τερματοφύλακας Χρυσή Διαμαντοπούλου.
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
Πηγή:  www.koe.org.gr