Blog Archive

Ετικέτες

5Χ5 (1) 7X7 (1) Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. (2) Α' ΕΣΚΑΣΕ (61) Α΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (113) ΑΚΑΔΗΜΙΑ Σ. ΕΛΛΑΔΟΣ (19) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (11) ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ (1) ΑΜΦΙΣΣΑΙΚΟΣ (2) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (5) ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ (4) ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ (119) ΑΦΙΕΡΩΜΑ (1) Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (72) ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ (5) ΒΟΛΕΙ (16) ΒΟΛΛΕΙ (2) ΓΑΛΑΞΙΔΙ (5) ΓΕΝΙΚΑ (47) ΓΗΠΕΔΟ (11) ΓΣ ΙΤΕΑΣ (28) Δ ΕΘΝΙΚΗ (1) ΔΗΛΩΣΕΙΣ (5) Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. (13) ΕΘΝΙΚΗ (1) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (9) ΕΠΟ (3) ΕΠΣ (19) ΕΣΚΑΣΕ (3) ΕΥΧΕΣ (6) ΗΣΑΙΑΣ (1) ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ (10) ΙΣΤΟΡΙΚΑ (2) ΙΤΕΑ (2) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (6) ΚΥΠΕΛΛΟ (37) ΛΕ.Μ.Α.ΦΩ. (1) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (1) ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (11) ΜΠΑΡΑΖ (27) ΜΠΑΣΚΕΤ (95) Ν.Ο. ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ (5) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ (19) ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ (2) ΟΙΑΝΘΗ (4) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (2) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ (3) ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ (1) ΠΑΙΔΙΚΟ (7) ΠΑΜΜΑΧΟΙ (5) ΠΑΡΑΞΕΝΑ (3) ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (12) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (287) ΠΟΛΙΤΕΙΑ (4) ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ (1) ΠΡΟΣΩΠΑ (28) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (224) ΠΣΙΤ (6) Σ.Χ.Ο. ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ (1) ΣΚΑΚΙ (1) ΣΤΙΒΟΣ (1) ΤΕΝΝΙΣ (2) ΤΟΥΡΝΟΥΑ (28) ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (8) ΦΩΚΙΔΑ 2000 (9) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (5) Χ.Κ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ (1) ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ (1) FLASH BACK (8) GRAND PRIX (2) HIGHLIGHTS (9) KRISSAIOS (4) PYTHIA CUP (4) SUPER CUP (3) TAE KWON DO (29)

Αναγνώστες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στο
iteasports@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012
8fb0f33f00230ce88d3ffe8e7d864765_XL
Σημείωση Ι: Για την υπόθεση ο εισαγγελέας έχει καλέσει σαν μάρτυρα και το πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Φωκίδας.
Σημείωση ΙΙ: Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που επαγγέλλονταν και συνεχίζουν να επαγγέλλονται οι ιθύνοντες;

Από το onsports.gr
Βαρύτατες κατηγορίες κατά των Δούρου, Μπριάκου εξαπέλυσε ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας, υποστηρίζοντας πως «έστησαν» τους πίνακες διαιτητών - Στον εισαγγελέα ο Καλύβας, παίρνουν σειρά Σαρρής, Γκαγκάτσης.
«Είναι μαριονέτες που εκτελούν εντολές κάποιων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάββας στην τηλεοπτική εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», «καθρεφτίζοντας» τους: Θόδωρο Κουρίδη (νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ), καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, Προύντζο - Σταθόπουλο.
Παράλληλα, στην εκπομπή αποκαλύφθηκε η επιστολή του Κύρου Βασάρα προς την ΚΕΔ και το Δ.Σ. της ΕΠΟ, με την οποία διαχωρίζει τη θέση του από τις αξιολογήσεις των διαιτητών τον περασμένο Αύγουστο.
«Ο Δούρος και ο Μπριάκος είχαν φάκελο με ήδη αναγραφόμενους τους πίνακες όλων των κατηγοριών, πλην των εκπαιδευτών. Μου είπαν ότι αυτή είναι γνώμη τους και δεν θα αλλάξει. “Αυτά είναι και δεν αλλάζει τίποτα. Είναι φτιαγμένα 100%”, μου είπαν. Εγώ διαφωνώ πλήρως με αυτή τη διαδικασία. Υπήρχε προεργασία δύο ανθρώπων, χωρίς πρόθεση αλλαγής της γνώμης τους», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Βασάρας στην επιστολή του, την οποία - αξίζει να σημειωθεί πως - έχει στα χέρια του ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του Χρήστου Σάββα περί «στημένων πινάκων».
Ο τελευταίος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, παραιτήθηκε στις 14 Αυγούστου, καταγγέλλοντας «στημένους πίνακες» και «νταβατζήδες»), ο οποίος έχει καταθέσει ήδη στον αθλητικό εισαγγελέα για την υπόθεση, παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή, υπογραμμίζοντας:
«Τα λέει όλα ο Βασάρας στην επιστολή του για τους στημένους πίνακες. Εγώ ήμουν την ημέρα των αξιολογήσεων στην ΕΠΟ και όταν πήγα άρχισαν ο Δούρος και ο Μπριάκος να κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλον. Πήγαν στο ξενοδοχείο να συνεδριάσουν. Μας φώναξε ο Πιλάβιος και μας είπε να είμαστε και τα πέντε μέλη. Και εκείνοι είπαν “όχι, τώρα θα τους βγάλουμε τους πίνακες”. Έφυγα και συνεδρίασαν μόνοι τους, αφού πρώτα περίμεναν να μπω στο αεροπλάνο.
Οι πίνακες διαιτητών συγκροτήθηκαν από τους δύο και οπωσδήποτε είχαν συμμετοχή και άλλοι. Είναι αυτοί που δεν ήθελαν την παρουσία μου στην επιτροπή. Ο Κουρίδης, ο Προύντζος και ο Μαζαράκης διαφώνησαν σε απόφαση να μπουν διαιτητές που ήταν στο όριο. Ο Κουρίδης είναι μπροστά και πίσω από την κουρτίνα της ΕΠΟ. Αυτό είναι γνωστό. Μίλησα με τον Σταθόπουλο εκείνη την ημέρα και όταν του είπα να βγάλουμε τους πίνακες σε δυο μέρες για να είμαστε όλη η ΚΕΔ, μου είπε ότι οι πίνακες θα βγουν σήμερα».
Ερωτηθείς για το αν θεωρεί τον Δούρο και τον Μπριάκο «μαριονέτες που εκτελούν εντολές», ο Σάββας απάντησε:
«Αυτό εννοώ. Και δεν ήταν ο Πιλάβιος ο ιθύνων νους, ούτε ο Σαρρής είχε εμπλοκή. Ο Κουρίδης, ο Προύντζος και ο Σταθόπουλος ήταν αυτοί που δεν θέλανε να είμαι εγώ στην επιτροπή γιατί ήξεραν τις απόψεις μου. Διότι οι δύο διαιτητές που ήθελα εγώ να μπουν στους πίνακες, ανήκαν σε Ενώσεις που δεν θα ψήφιζαν Σαρρή. Ο Δούρος και ο Μπριάκος έκαναν προεκλογικό αγώνα για τον Σαρρή. Εγώ στον εισαγγελέα έδωσα όλα αυτά τα ονόματα και ίσως να έχω δώσει και άλλα».
Στον εισαγγελέα Καλύβας, Σαρρής, Γκαγκάτσης
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ένα νέο μάρτυρα στην υπόθεση των «στημένων πινάκων διαιτησίας» κάλεσε ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, που έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Φωκίδας και μέχρι πρότινος μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Γιάννη Καλύβα.
Ο εισαγγελέας προχώρησε στην κλήση του κ. Καλύβα για την Τρίτη 20/11, έπειτα από τη δημοσίευση των πρακτικών του Δ.Σ. της ΕΠΟ της 12ης Σεπτεμβρίου, από τα οποία προκύπτει ότι εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας, καθώς και για τον τρόπο που γίνονται οι ορισμοί διαιτητών.
Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταθέσει ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν τόσο ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ (και τότε πρόεδρος της ΚΕΔ), Γιώργος Σαρρής, όσο και ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Πηγή: onsports.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MARIONETES..GIANNHS KERNAH GIANNIS.PINH..