Blog Archive

Ετικέτες

5Χ5 (1) 7X7 (1) Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. (2) Α' ΕΣΚΑΣΕ (61) Α΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (113) ΑΚΑΔΗΜΙΑ Σ. ΕΛΛΑΔΟΣ (19) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (11) ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ (1) ΑΜΦΙΣΣΑΙΚΟΣ (2) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (5) ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ (4) ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ (119) ΑΦΙΕΡΩΜΑ (1) Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (72) ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ (5) ΒΟΛΕΙ (16) ΒΟΛΛΕΙ (2) ΓΑΛΑΞΙΔΙ (5) ΓΕΝΙΚΑ (47) ΓΗΠΕΔΟ (11) ΓΣ ΙΤΕΑΣ (28) Δ ΕΘΝΙΚΗ (1) ΔΗΛΩΣΕΙΣ (5) Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. (13) ΕΘΝΙΚΗ (1) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (9) ΕΠΟ (3) ΕΠΣ (19) ΕΣΚΑΣΕ (3) ΕΥΧΕΣ (6) ΗΣΑΙΑΣ (1) ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ (10) ΙΣΤΟΡΙΚΑ (2) ΙΤΕΑ (2) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (6) ΚΥΠΕΛΛΟ (37) ΛΕ.Μ.Α.ΦΩ. (1) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (1) ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (11) ΜΠΑΡΑΖ (27) ΜΠΑΣΚΕΤ (95) Ν.Ο. ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ (5) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ (19) ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ (2) ΟΙΑΝΘΗ (4) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (2) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ (3) ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ (1) ΠΑΙΔΙΚΟ (7) ΠΑΜΜΑΧΟΙ (5) ΠΑΡΑΞΕΝΑ (3) ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (12) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (287) ΠΟΛΙΤΕΙΑ (4) ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ (1) ΠΡΟΣΩΠΑ (28) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (224) ΠΣΙΤ (6) Σ.Χ.Ο. ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ (1) ΣΚΑΚΙ (1) ΣΤΙΒΟΣ (1) ΤΕΝΝΙΣ (2) ΤΟΥΡΝΟΥΑ (28) ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (8) ΦΩΚΙΔΑ 2000 (9) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (5) Χ.Κ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ (1) ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ (1) FLASH BACK (8) GRAND PRIX (2) HIGHLIGHTS (9) KRISSAIOS (4) PYTHIA CUP (4) SUPER CUP (3) TAE KWON DO (29)

Αναγνώστες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στο
iteasports@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013
IMAG0127 Με έκπληξη διαβάσαμε στην τοπική εφημερίδα “Φωκικοί Καιροί” άρθρο συμπολίτη μας ο οποίος κατακρίνει την κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου Ιτέας με αστεία επιχειρήματα κατά την γνώμη μας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε και εμείς την γνώμη μας και να απαντήσουμε σε αυτό το άρθρο.
1. Είμαστε κλασσικοί γκρινιάρηδες και κατσούφηδες. Γκρινιάζουμε όταν δεν γίνεται κανένα έργο, γκρινιάζουμε και όταν γίνονται έργα. Έτσι για να γίνεται ντόρος.
2. Εάν υπήρχε μία καλύτερη πρόταση θα έπρεπε να ειπωθεί στα αρμόδια όργανα πριν ξεκινήσει η όλη διαδικασία και τα έργα για την κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου.
3. Η πόλη μας το είχε ανάγκη αυτό το γήπεδο γιατί ο Αστέρας και η ακαδημία του αναγκάζονταν για τρία έτη να “ξενιτεύονται” στο γήπεδο της Δεσφίνας και του Χρισσού προκειμένου να προπονηθούν και να αγωνιστούν. Αυτό συνεπαγόταν κάποιο σεβαστό κόστος για την ομάδα αλλά και ταλαιπωρία για τους αθλητές και τους μικρούς της ακαδημίας.
4. Η πόλη μας το έχει ανάγκη για να μην χρησιμοποιείται το γήπεδο καθημερινώς και καταστρέφεται ο χλοοτάπητας. Μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιείται και από άλλα σωματεία της πόλης μας και όχι μόνο από τον Αστέρα. Είναι γήπεδο της πόλης και όχι μόνο του Αστέρα.

5. Ανάμεσα στο νεκροταφείο και το βοηθητικό γήπεδο θα κατασκευασθεί συρματόπλεγμα ύψους 6 μέτρων. Δύσκολα λοιπόν θα πηγαίνει η μπάλα στο κοιμητήριο. Και στην απίθανη περίπτωση που συμβεί αυτό δεν νομίζουμε να αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς.
6. Για ποιό λόγο να μην αγωνίζεται κάποιος εκεί μετά την δύση του ηλίου εφόσον θα υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός; Ο μόνος λόγος να μην αγωνισθεί είναι εάν φοβάται τα φαντάσματα.
7. Χώρος στάθμευσης υπάρχει αρκετός και μάλιστα είναι επαρκής όταν διεξάγονται αγώνες και πηγαίνουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο, δεν θα είναι επαρκής για τις προπονήσεις που θα πηγαίνουν μόνο οι αθλητές των ομάδων;
8. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το αρνητικό στο γεγονός ότι στη νότια πλευρά υπάρχει αγροτικός δρόμος.
9. Την παρακείμενη οικεία θα την ενοχλεί ένα γήπεδο που θα δίνει ζωή στον χώρο και δεν την ενοχλεί το νεκροταφείο ή το γεγονός ότι πριν κατασκευασθεί το γήπεδο εκεί ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπός;
10. Τι ποιό λογικό από το να κατασκευασθεί ένα γήπεδο στον χώρο που έχει χαρακτηριστεί ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων της Ιτέας;
11. Η πρόταση που κάνει ο συγκεκριμένος πολίτης για τις “Αρμύρες” από όσο γνωρίζουμε διεκδικείται από ιδιώτες εδώ και πολλά χρόνια και δεν μπορεί να περιμένει η Ιτέα πότε θα ξεκαθαρίσει το θέμα προκειμένου να γίνει το γήπεδο.
12. Βεβαίως δεν το συζητάμε ότι η Ιτέα χρειάζεται και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις και ότι πρέπει να υπάρξει φροντίδα για το κολυμβητήριο και για το γήπεδο μπάσκετ.
13. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό και τις ομάδες της πόλης πρέπει να δίνουν τουλάχιστον τον παρόν στα αθλητικά γεγονότα και εάν μπορούν να ασχολούνται ενεργά “μέσα”  από τις ομάδες και όχι από τις εφημερίδες.
14. Η κριτική στην εκάστοτε δημοτική αρχή είναι καλή και χρειάζεται για να διορθώνονται τα κακώς κείμενα. Αρκεί όμως η κριτική αυτή να έχει βάση και να μην γίνεται εις βάρος των έργων ή να μην γίνεται απλά και μόνο πολιτικές σκοπιμότητες. Γιατί εάν σταματήσει αυτό το έργο θα είναι πάλι εις βάρος των αθλητικών σωματείων.
Τις επόμενες μέρες από όσο γνωρίζουμε το σωματείο του Αστέρα θα κάνει πρόταση στη δημοτική αρχή και για άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις που δικαιούται η πόλη της Ιτέας.
ΙΤΕΑ: ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ = ΚΑΝΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ